Hunebed Centrum   32 Photos   Apr 5, 2016
 
Hunebed Centrum Borger. Archeologisch Museum & Infocenter.


http://www.hunebedcentrum.eu
 
Westerbork   26 Photos   Apr 5, 2016
 
Westerbork Transit Camp.

The Westerbork transit camp (Dutch: Kamp Westerbork, German: Durchgangslager Westerbork) was a World War II Nazi refugee, detention and transit camp in Hooghalen, ten kilometres (6.2 miles) north of Westerbork, in the northeastern Netherlands. Its function during the Second World War was to assemble Romani and Dutch Jews for transport to other Nazi concentration camp.

www.kampwesterbork.nl
 
Orvelte   12 Photos   Apr 5, 2016
 

Orvelte Drente

Orvelte is a village in the Dutch province of Drenthe. It is a part of the municipality of Midden-Drenthe, and lies about 18 km northeast of Hoogeveen. Less than 100 people live in the village. Orvelte presents itself as a museum village.
 
The Lake   45 Photos   Feb 23, 2016
 
The Lake. Different Views
"Zegerplas" Alphen a/d Rijn
 
South America   20 Photos   Sep 25, 2015
 
South America.

By Simon Yorkston.

© Copyright Simon Yorkston 2011
 
Schokland   30 Photos   Sep 22, 2015
 
Small Impression Isle of Schokland.

Schokland is a village and a former island in the Northeast, Dutch province of Flevoland, which was evacuated in 1859 because of the insecurity and because the conservation of the island was too expensive. The municipality of Schokland was lifted by July 10, 1859 and Kampen added to the municipality.

Schokland was until 1932 as a real island in the Zuiderzee, which was the IJsselmeer after the completion of the Dam in 1932. Since the draining of the Northeast in 1942 Schokland is part of the mainland.

Schokland is located exactly between the villages Ens Nagele and the N352. The area is managed by the foundation Flevolandschap. Schokland is a museum where the history of the former island is made visible. Every year some 40,000 people, the museum village. Schokland was placed in 1995 on the UNESCO World Heritage List.
 
"Polder Peil" Landscape Art   22 Photos   Jul 6, 2015
 

Een polder, zo karakteristiek voor Zeeland, is niet wat we gewoon zijn te denken. Een polder is niet zomaar een uitgestrekte platte vlakte die aan de zee onttrokken is. Het is een landschap dat glooit tussen hoogtes en laagtes, tussen dijken en sloten. Een landschap dat doorsneden wordt door asfaltwegen en altijd eindigt bij de zeedijk.
De negen sculpturen van Michael Beutler (Duitsland, 1976) willen de bezoekers van de Wilhelminapolder bewust maken van de verschillende hoogtes die deze polder zijn eigen karakteristieke profiel geven. Beutler kreeg de opdracht ter gelegenheid van het 200-jarige bestaan van de Wilhelminapolder van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder, in samenwerking met SKOR en CBK Zeeland.


www.cbkzeeland.nl
 
"Katseveer" Wilhelmina Polder   52 Photos   Jul 6, 2015
 
Katseveer.
De steiger Katseveer werd vroeger gebruikt voor de veerdienst tussen Zuid-Beveland en Zierikzee. Tegenwoordig is deze niet meer in gebruik. Bij de werkzaamheden aan de dijk wordt er niets met de steiger gedaan. Hij blijft dus behouden.

Op het stukje strand zijn palen geplaatst die plek van de scheepswrakken aangeven.

(Longitude=3.870168, Latitude=51.541405)


 
Polder "Groene Jonker" Walk   33 Photos   Jul 6, 2015
 
Nieuwkoop.
Waar nu het moerasje van de Groene Jonker ligt, werd vier jaar geleden nog geboerd. Maar de twee desbetreffende boeren hadden geen opvolger en zij boden hun grond te koop aan, zodat ze met de opbrengst konden gaan rentenieren.

In opdracht van de provincie Zuid-Holland heeft de Dienst Landelijk Gebied de akkers opgekocht en ingericht als natuurgebied. In amper een jaar tijd is het landbouwgebied getransformeerd naar een natuurgebied met open water, rietland en nat grasland.

De Groene Jonker is een waterrijk natuurgebiedje van ruim honderd hectare, midden in het Groene Hart. Het ligt aan de rand van de polder Zevenhoven, een droogmakerij die iets ten noordoosten van Nieuwkoop aan de Nieuwkoopse plassen grenst. Het nieuwe moerasgebied is een schakeltje in de lange keten van natte natuurgebieden tussen het IJsselmeer en de Biesbosch

Dwars door het Groene Hart komt een 'natte as' ofwel 'groene ruggengraat'.
Het is de bedoeling dat de Reeuwijkse plassen, de Nieuwkoopse plassen, de Vinkeveense plassen, alle Vechtplassen en het Naardermeer weer met elkaar worden verbonden.

Tussen de oude turfwinningsplassen worden kleinere moerasgebiedjes aangelegd. De Groene Jonker is het jongste voorbeeld, waar de natuurbeschermers zeer snel resultaat boeken.

 
Veere   122 Photos   Jul 8, 2015
 
Veere Zeeland

Veere is a municipality and a city in the southwestern Netherlands, on Walcheren island in the province of Zeeland.

Photography with UPC.
 
  Page 1 of 3.  2  3  Next >
 

Webdesign by sharkphoto.org & Powered by Atomic.© Inc. Webcontact: sharkphoto99@gmail.com
Copyright © 2004-2017 Sharkphoto Technologies Limited All Rights Reserved.