Prague   78 Photos   Jul 28, 2017
 
Inpression of Prague City, Tjechie.
 
Sodafactory   48 Photos   Nov 2, 2016
 
Sodafabriek Schiedam.

De SodaFabriek zijn twee oude pakhuizen (Lijfland en Coerlandt) aan de Buitenhaven in Schiedam waar soda werd gekristalliseerd. De sloopvergunning was bijna rond maar de buurtbewoners kwamen in opstand. Peter van Velzen van architectenbureau Restauro Architecten kende de panden en aarzelde geen moment om mee te doen en zijn expertise op het gebied van hergebruik en restauratie in te brengen. En zo begon het. De gemeente greep deze kans en verkocht de pakhuizen voor het symbolische bedrag van één euro.

www.sodafabriek.nl
 
Rotterdam Hofbogen   31 Photos   Nov 23, 2017
 
Cubic Houses and the Old Railroad "Hofbogen".

The Hofplein Viaduct (also called The Hofbogen) is a 1.9 kilometer long decommissioned railway viaduct in Rotterdam North. On October 1, 1908 it was put into operation as part of the first electric railway in the Netherlands, the Hofplein Rotterdam Hofplein to Scheveningen. Until August 16, 2010 RandstadRail was driving over the viaduct. now has fallen out of use.
 
LandschaftsPark   58 Photos   May 11, 2016
 
Landschaftspark Duisburg-Meiderich.
 
Rhein Emscher Factory   52 Photos   May 9, 2016
 
Rhein-Emscher-Armaturen

Der Geruch von altem Öl und Fett liegt schwer in der Luft. Die warme Nachmittagssonne hat die großen Hallen der ehemaligen Gießerei mächtig aufgeheizt. Die Werkhallen der Rhein-Emscher-Armaturenfabrik sind leer und ausgekernt, teilweise Besenrein.

Der älteste Teil der Anlage stammt aus 1913. Nach und nach wuchs der Betrieb und es wurden in Richtung Süden mehrere Werkshallen angebaut. Nach Süden verjüngt sich also der Betrieb. Dort ist dann auch die Kaue und die Direktorenvilla zu finden. Hergestellt wurden hier Geräte wie Kupfer- und Kühlelemente oder Blasformen für Hochöfen. In der Regel Spezialarmaturen für die Schwerindustrie. Ich schätze, dass der Betrieb Mitte der 90er Jahre geschlossen wurde. Hinweise hierüber kann ich jedoch nicht finden. Das Ensemble befindet sich unter Denkmalschutz.

Text www.dubtown.de
 
Post Revisited   31 Photos   Jan 27, 2016
 
Old Postoffice Rotterdam Revisited.
 
Classic Cars   33 Photos   Dec 30, 2015
 
Classic Cars.

Classic Car Collection and Restoration. @ De Lier.

 
Paper Factory   39 Photos   Oct 10, 2015
 
Papierfabriek "De Middelste Molen"

Papierfabriek De Middelste Molen bij Loenen op de Veluwe in Gelderland. Op deze plek produceert men al sinds 1622 papier met behulp van waterkracht.

De papiermolen is gelegen aan de Loenense beek, en sinds 1868 ook aan het toen gegraven Apeldoorns kanaal. De beek wordt onder het kanaal door geleid. Eeuwenlang stonden er twee Middelste Molens, maar in 1886 brandden ze alle twee tot de grond toe af. Een jaar later werd de huidige fabriek gebouwd die tot 1927 eigendom bleef van de kasteelheer van het nabijgelegen kasteel Ter Horst.

Tot 1960 produceerde De Middelste Molen op traditionele wijze allerlei soorten papier, al ging dat niet allemaal meer met waterkracht. Toen de fabriek om economische reden werd stilgelegd trad al snel verval in. Papierfabrikanten uit de regio kochten het negentiende-eeuwse bedrijfspand echter in 1991 gezamenlijk aan om het te behouden voor het nageslacht. De fabriek werd ondergebracht in een stichting en deels gerestaureerd. In 1991 rolden de eerste vellen papier weer van de machine.

De Middelste Molen is de enige werkende papierfabriek in Nederland die nog door waterkracht wordt aangedreven. De productie van papier gebeurt er zowel machinaal als handmatig. Het productieproces is in bijna 400 jaar nauwelijks veranderd. Sinds 2001 is de fabriek officieel een werkend museum en maakt deel uit van het industrieel erfgoed. Met begeleiding van monumentenzorg is er een ambitieus plan ontwikkeld voor een totale restauratie.

 
Rust Steel   19 Photos   Sep 22, 2015
 
Maasvlakte/2 "Steel Objects from the past"
 
Stoomgemaal Halfweg   58 Photos   Aug 12, 2015
 
Museum Stoomgemaal Halfweg is een stoomgemaal uit 1852, gelegen in Halfweg, aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Het is het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld.

Museum Stoomgemaal Halfway is a pumping station built in 1852, located in Midway, the Ringvaart. It is the oldest and largest working schepradstoomgemaal in the world.
 
  Page 1 of 5.  2  3  4  5  Next >
 

Webdesign by sharkphoto.org & Powered by Atomic.© Inc. Webcontact: sharkphoto99@gmail.com
Copyright © 2004-2017 Sharkphoto Technologies Limited All Rights Reserved.