Antwerpen Diamant   26 Photos   Apr 9, 2019
 
Havenhuis (Antwerpen)

Het Havenhuis is een gebouw op het Antwerpse Eilandje van de hand van de Brits-Irakese architecte Zaha Hadid (1950-2016). Het huisvest verschillende departementen van het Havenbedrijf Antwerpen.

Uit eerbetoon aan de architecte heet het plein voor het Havenhuis Zaha Hadidplein.

 
Zeche Zollverein   38 Photos   Jan 11, 2019
 

The Zollverein Coal Mine industrial complex is a large former industrial site in the city of Essen, North Rhine-Westphalia, Germany. It has been inscribed into the UNESCO World Heritage Sites since December 14, 2001 and is one of the anchor points of the European Route of Industrial Heritage.


De Kolenmijn en industriecomplex Zeche Zollverein in Essen staat sinds 2001 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In 1986 werd het werk in de mijnen stopgezet.

In 2010, toen het Ruhrgebied Culturele hoofdstad van Europa was, was het terrein van de voormalige mijn het middelpunt van de activiteiten. De kolenmijn is opgenomen in de Route der Industriekultur, die langs industriële bezienswaardigheden in het Ruhrgebied gaat.

www.zollverein.de
 
Vlissingen Dok van Perry   21 Photos   Jan 10, 2019
 
Vlissongen "Perry Dok"

Het Dokje van Perry in Vlissingen is het oudste droogdok van Nederland en een van de oudste van West-Europa. Het is gebouwd in de jaren 1704-1705 naar een ontwerp van Engelsman John Perry uit 1697. Sinds 1964 geniet het dokje een beschermde status als rijksmonument hetgeen niet heeft verhinderd dat het droogdok in 1974 onder de grond is gewerkt. In 2010 is het dok weer uitgegraven en is begonnen met de restauratie. De kade langs de westzijde van het dok kreeg als straatnaam Dok van Perry.
 
van Brienenoord Bridge   33 Photos   Jan 10, 2019
 
Visit Engine room "van Brievenoord" Bridge.

De Van Brienenoordbrug is een grote brug over de Nieuwe Maas aan de oostkant van Rotterdam. De brug bestaat uit twee naast elkaar gelegen boogbruggen met in het verlengde daarvan drie basculebruggen. De weg over de brug is de rijksweg A16, en met zes rijstroken per richting en dagelijks meer dan een kwart miljoen voertuigen een van de breedste en drukste autosnelwegen van Nederland. Buiten de boog aan de oostzijde loopt ook een dubbel fietspad. De totale lengte van de Van Brienenoordbrug bedraagt 1320 meter en de doorvaarthoogte is ongeveer 24 meter.

The Van Brienenoord Bridge (Dutch: Van Brienenoordbrug) is an arch bridge for car traffic over the river Nieuwe Maas, which is a major distributary of the river Rhine. The bridge is located at the east side of Rotterdam, Netherlands
 
SWB Industriemuseum   42 Photos   Jan 10, 2019
 
Industrial Museum. Brandenburg an der Havel.

The industrial museum Brandenburg an der Havel was built around the last Siemens Martin kiln, which could be obtained in Western Europe. This kiln is the center of the museum, which also documents the development of steel production and processing in the city of Brandenburg on the Havel. The museum also houses an exhibition on the Brandenburg vehicle manufacturer Brennabor.

The museum is an anchor point of the European Route of Industrial Heritage.

www.industriemuseum-brandenburg.de
 
Stoomgemaal Halfweg   58 Photos   Jan 9, 2019
 
Museum Stoomgemaal Halfweg is een stoomgemaal uit 1852, gelegen in Halfweg, aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Het is het oudste en grootste nog werkende schepradstoomgemaal ter wereld.

Museum Stoomgemaal Halfway is a pumping station built in 1852, located in Midway, the Ringvaart. It is the oldest and largest working schepradstoomgemaal in the world.
 
Steam Days Dordrecht   43 Photos   Jan 9, 2019
 
"Steam" Day's Dordrecht City. 2018 an once a year event.
 
Spoorzone013   80 Photos   Jan 9, 2019
 
Photography day at the former NS Rail facilities. located at Tilburg
Photography@Spoorzone013
 
Spoorzone013 Session 2   86 Photos   Jan 9, 2019
 
Photography at the former NS Rail facilities. Now transformed at the time for new startups and young companies spaces. Spoorzone013 located in Tilburg.

Second photo session, some areas have not previously opened for photographers such as the boiler house. autumn 2014
 
Soda Factory Schiedam   100 Photos   Jan 9, 2019
 
Soda Factory Schiedam

Photography with the Urban Photo Collective Group

www.sodafabriek.nl
www.urbanphotocollective.com
 
  Page 1 of 4.  2  3  4  Next >
 


© Copyright Sharkphoto Inc. 2019 www.sharkphoto.org